LinkedIn Vacature Consultant Public - Hofmeier.nl
 • Wilt u direct iemand aan de lijn? Bel: 088 – 572 75 55

 • Vacature Consultant Public

  Contracttype: Bepaalde tijd (met uitzicht op vast)
  Salarisindicatie: € 5.800,- per maand (afhankelijk van jouw niveau en ervaring)
  Werkervaring: 5-6 jaar
  Opleidingsniveau: HBO/WO
   
  Heb jij ervaring als consultant of strategisch adviseur bij een gemeente en wil je meer dynamiek in je werkomgeving? Ben jij sparringpartner van gemeenten op strategisch niveau, maar maak je ook graag de vertaalslag naar de praktijk?
   

  Benieuwd hoe de dag van een Consultant Public eruit ziet?

  Een van onze opdrachtgevers, Gemeente X heeft gevraagd of wij een Consultant kunnen leveren die de kwaliteit van de planning en control bij hen kan verbeteren. Natuurlijk kunnen we dat!

  Op maandag stap jij rond 8:30 uur binnen en na een eerste kop koffie volgt een bijeenkomst over de opstelling van de begroting voor volgend jaar. Er wordt nagedacht over de opzet, maar ook over de invulling van een bezuinigingspakket. Hoe pakken we het aan, wie doet wat en welke tijdsplanning geldt hier? Jouw eerste taak is om een planning op te stellen en deze volgende week aan te leveren.

  Je gaat zitten achter je bureau en hebt even de tijd om de binnengekomen mail bij te werken. Op de agenda staat om 11:00 uur een volgend overleg gepland met het hoofd financiën. Hij wil praten over een beter verloop van het begrotingsproces. Hoe kunnen zijn mensen beter aansluiten bij de afdelingen? Inhoud en financiën staan nu teveel los van elkaar. Jullie spreken af dat jij een paar besprekingen bijwoont tussen de afdelingen en jouw bevindingen met hem deelt.

  In de namiddag is er een training over de actualisatie van de BBV, waar je een casus voor hebt voorbereid. De laatste afspraak voor vandaag is met een collega die in het kader van de Verbijzondere Interne Controle een aantal aanbevelingen wil bespreken over de doorlichting van het planning & control proces.
  Zo, de eerste dag zit erop! Je hebt de planning voor morgen al even bekeken en er zijn genoeg uitdagende dingen te doen.

  Wat houdt dat in het kort in?

  • Als Consultant Public heb je inzicht in de belangrijkste vraagstukken van de gemeenten.
  • Je volgt de ontwikkelingen vanuit het rijk die de gemeenten raken:
  • Denk aan zaken die te maken hebben met de financiën zoals de algemene uitkering, verdelingsvraagstukken op basis van verdeelsleutels en specifieke- en doeluitkeringen.
  • Maar ook de ontwikkeling binnen het sociaal domein met onder andere participatie, Wmo en jeugdzorg.
  • Of zaken die het ruimtelijk domein raken zoals de implementatie van de nieuwe omgevingswet
  • Dankzij jouw ervaring en pro actieve instelling pak jij zelf advies- en begeleidingsopdrachten op, doorgrond jij de problematiek van gemeenten en kan daar goed op inspelen.

  Wat vragen wij?

  • Je hebt zeker 5 jaar relevante werkervaring opgedaan als adviseur binnen het publieke domein.
  • Je bent bekend met de ontwikkelingsvraagstukken binnen gemeenten en in staat deze te vertalen naar bedrijfsvoering en overheidsfinanciën.
  • Je beschikt over bestuurskundige capaciteiten en de nodige politieke sensitiviteit.
  • Je signaleert ontwikkelingen op je vakgebied, constateert de impact voor de organisatie en creëert draagvlak voor deze nieuwe ontwikkelingen.
   

  Over Hofmeier

  Hofmeier begrijpt dat persoonlijke ontwikkeling en de balans tussen werk en privé belangrijk zijn. Het spreekt voor zich dat een passend salaris en een leaseauto onderdeel zijn van onze aanbieding. Je maakt onderdeel uit van een gedreven team sectorspecialisten waarbij samenwerking en collegialiteit voorop staan. Tijdens de intern georganiseerde trainingen en kennisbijeenkomsten wordt de kennis en ervaring onderling gedeeld. Hofmeier ondersteunt je in je ontwikkeling in een vast dienstverband. Er is een intern opleidingsprogramma afgestemd op je loopbaanmogelijkheden, functies en benodigde competenties binnen Hofmeier.

  Wat bieden wij jou

  Ontwikkeling – Een training Excel voor gevorderden, effectief communiceren of Power BI. Een kleine greep uit de diverse trainingen die de Hofmeier Academy aanbiedt. Er zijn online trainingen te volgen, op momenten die voor jou het beste uitkomen. Tijdens de live trainingen op kantoor kun je de interactie en verbinding met jouw collega’s weer opzoeken.

  Impact maken – Door de persoonlijke aanpak en kennis van zaken, maken Hofmeiers het verschil! Met jouw oplossingsgerichte mindset heb je snel door wat een organisatie nodig heeft en ga je graag het gesprek aan voor een beter resultaat.

  Events – Buiten werktijd zoekt Hofmeier ook de verbinding:

  • Zo is er jaarlijks de Hofmeier Zomeravond, waarbij de gesprekken met collega’s niet over cijfers hoeven te gaan 😉.
  • Een populair evenement is de Hofmeier Connect. Tijdens deze bijeenkomst komen opdrachtgevers en professionals samen om een inspirerende sessie met sprekers bij te wonen en de dag wordt afgesloten onder het genot van een hapje en drankje.
  • Hoe leuk is het dat er ieder jaar een kerstfeest wordt georganiseerd waarbij ook de partner van de professional is uitgenodigd! Ook aan de jongste Hofmeier telgen wordt gedacht; Sinterklaas weet het kantoor van Hofmeier steeds weer te vinden.
  • Binnen de sectoren worden er ook activiteiten georganiseerd om zo de team spirit hoog te houden. Denk daarbij aan een padel clinic, tennistoernooi of een kookcursus.
   

  Sollicitatieformulier