LinkedIn Woningcorporaties: Wonen, werken en leven in 2030 | Hofmeier.nl
 • Financieel-  of organisatievraagstuk? Ook tijdens de coronacrisis staan onze professionals voor u klaar! Wij werken door volgens de richtlijnen van het RIVM. Meer weten? Bel voor meer informatie! 088 572 75 55

 • Woningcorporaties: Wonen, werken en leven in 2030

 • Call-to-action

  Bellen of mailen?
  U kunt ons natuurlijk telefonisch
  of via de mail bereiken

  of
 • Woningcorporaties leveren al sinds jaar en dag een fundamentele bijdrage aan welvaart en welzijn in Nederland. Vanuit een schone en veilige woonomgeving kunnen mensen die het moeilijk hebben in de samenleving hun leven verder (weer) opbouwen. De maatschappij verwacht dat ook, maar dat gaat niet vanzelf!

  Corporaties staan onder druk door toenemende druk van wet en regelgeving is het de vraag hoe lang we dit onze samenleving nog kunnen bieden. We staan voor een aantal serieuze uitdagingen; hoe bied je nog een veilig (t)huis in 2030? Hoe kun je blijven bouwen aan beschikbaarheid en hoe leefbaar is duurzaamheid in de toekomst? Bij het beantwoorden van al dit soort vragen, in een wereld om ons heen die continue veranderd, kan Hofmeier uw partner zijn. 

  Het opvangen van de veranderingen vraagt om aanpassingen in het hart van de organisatie 

  Vraagstukken en knelpunten hebben vandaag de dag niet nog alleen maar betrekking op een kolom, (wonen, vastgoed of bedrijfsvoering) maar raken de hele organisatie. Vandaar dat we onze dienstverlening -naast bedrijfsvoering- ook richten op wonen en vastgoed. Ook vindt nog steeds een opwaardering plaats bij de financiële en de controlfuncties. Deze krijgen niet alleen een andere inhoud, het niveau van de werkzaamheden stijgt ook. De uitvoering verdwijnt, controle, analyse, rapportage en advisering worden steeds belangrijker. Met name daar ligt ook de verbinding met de andere organisatieonderdelen (wonen en vastgoed). Van de medewerkers wordt meer verwacht. Ze moeten bijvoorbeeld een actieve bijdrage leveren aan het behalen van organisatiedoelstellingen, waarbij toekomstgericht denken en werken belangrijk zijn.

  Advies is een relevant onderdeel van het volwaardig business partnerschap

  Of het nu gaat om capaciteits-, continuïteits-, kwaliteits- of transitieknelpunten; onze Hofmeier-adviseurs lossen die knelpunten binnen alle geledingen van uw corporatie op. Hofmeier biedt een totaalconcept: van advies, verander- en interim-management, cultuurtrajecten, begeleiding van fusie en reorganisatie tot coaching en training, zelf-evaluatie, auditing, benchmarking en onderzoek. We hebben een hands-on mentaliteit bij onze projecten. Onze consultants zijn vertrouwd met deze specifieke sector omdat ze vaak zelf in de sector werkzaam zijn (geweest).

  Oplossingen in de vorm van advisering en ondersteuning

  Op het gebied van advisering voorzien wij u op alle niveaus en alle bedrijfskolommen (bedrijfsvoering, wonen en vastgoed) binnen uw organisatie van de benodigde kennis om zo uw volkshuisvestelijke rol zo goed mogelijk uit te voeren. Op strategisch niveau adviseren wij u bij de bepaling van uw strategie en beleid en uw positie in het speelveld waarin uw corporatie zich bevindt. Op tactisch niveau heeft Hofmeier de benodigde kennis om u te adviseren bij de inrichting van uw organisatie, klaar om uw strategische doelstellingen te behalen. Op operationeel niveau adviseert Hofmeier u over het optimaliseren van uw dagelijkse werkprocessen om op efficiënte wijze uw tactische en strategische doelstellingen te halen.

  Op het gebied van ondersteuning helpt Hofmeier u graag uw tijdelijke personeelsbehoefte in te vullen. Wij ondersteunen corporaties hiermee in kwaliteit, capaciteit en continuïteit in de bedrijfsvoering. Hofmeier biedt deze ondersteuning op ad-hoc en projectbasis én in de ‘flexibele schil’, waarmee wij u op piek- en calamiteiten momenten de nodige capaciteit bieden.

  Ontdek onze oplossingen voor Woningcorporaties

  Contact

  Wij zijn erg benieuwd naar uw specifieke uitdagingen. Heeft u behoefte om daar eens over van gedachten te wisselen of bent u benieuwd naar onze oplossingen.

   


  Frank Bieleman
  Frank BielemanSectorleider Woningcorporaties 06 53 10 24 28
  Godert Diepenhorst
  Godert DiepenhorstSectormanager Woningcorporaties 06 47 01 16 79
  Charissa Smit
  Charissa SmitSectormanager Woningcorporaties 06 30 40 64 64

  Ook interessant

  Inschrijven nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte blijven het nieuws in de corporatie sector? Schrijf u nu in voor onze inspiratiemail!