LinkedIn CorporatieGids LIVE Kennisdag op 22 maart 2022 - Hofmeier.nl
 • Wilt u direct iemand aan de lijn? Bel: 088 – 572 75 55

 • Dinsdag 22 maart 2022 | Expo Houten | 14:00

  CorporatieGids LIVE Kennisdag op 22 maart 2022

  Op dinsdag 22 maart vindt de CorporatieGids LIVE Kennisdag plaats! De CorporatieGids LIVE Kennisdag 2022 is één dag waarop leveranciers en adviseurs met focus op de corporatiesector leerzame en interessante kennissessies verzorgen.

  2 min lezen
  corporatiegidslive

  Managing Consultant, Wobbe van der Meulen, verzorgt die dag samen met Maarten Zondag van Woningcorporatie De Kernen, om 14:00 een kennissessie over efficiënt risicomanagement door middel van Soft Controls.

  Vanaf 2015 zijn woningcorporaties noodgedwongen heel erg gefocust geweest op hard controls. Dat was ook niet zo gek. Wet- en regelgeving drong hen in die richting. Ironisch genoeg waren het juist houding en gedrag (soft controls) waardoor er werd gegrepen naar striktere regelgeving (hard controls). Die regelgeving was dan ook erg gericht op de top van de organisatie (statuten en reglementen) en de inrichting van finance & control en gaf veel voorzetten voor beheersingsmaatregelen en instrumentarium aan de harde kant. Je merkt echter momenteel aan alles dat nu wel het uitgelezen moment is om (weer) met de Soft Controls (zachte beheersmaatregelen) aan de slag te gaan en deze een plaats te geven binnen het stelsel van Interne Beheersing van jouw woningcorporatie. Al twee jaar staat er iets over in de Governancecode. De Autoriteit Wonen wil dat er meer aandacht voor is en dat ‘het’ in toenemende mate wordt toegepast. Zelfs ‘de’ accountants hebben vanaf de zomer 2021 een Handreiking gekregen die ze kunnen gebruiken bij hun jaarrekeningcontrole (ingegaan op 1 januari 2022). Dat alles leidt niet meteen tot een efficiënter risicomanagement. De inrichting van je soft controls op de situatie bij je organisatie wel.

  Wobbe van der Meulen van Hofmeier en Maarten Zondag van ‘de Kernen’ uit Hedel nemen je mee in hun aanpak. Bij de Kernen heeft Hofmeier een nulmeting (soft control scan) uitgevoerd en handvatten aangereikt voor de audits die de Kernen vervolgens zelf heeft ingericht, op een manier die past bij hun organisatie. Een proces dat nog in volle gang is en dat ook altijd in beweging zal blijven.

  Wil jij hier bij zijn? Meld je dan hier aan via de site van CorporatieMedia-BV, maar let op: aanmelden kan tot 21 maart 12:00 uur!

  Ook interessant