LinkedIn ''Niemand keek naar mijn valse facturen'' - Hofmeier.nl
 • Wilt u direct iemand aan de lijn? Bel: 088 – 572 75 55

 • ‘Niemand bij de woningcorporatie keek naar mijn valse facturen’

  Zo kopte de Telegraaf op 17 februari. Deze quote zou zijn uitgesproken door de medewerkster bij woningcorporatie Stadgenoot die voor miljoenen aan valse facturen had laten uitbetalen. De fraude zou aan het licht zijn gekomen door een melding vanuit de ING bank, niet vanuit de corporatie zelf (NOS, 08 januari 2020). Stadgenoot is niet de enige corporatie die in 2020 in het nieuws is gekomen. Zo had er ook een miljoenenfraude plaatsgevonden bij Vestia, waar de FIOD per toeval op gestuit was. Een factuurfraude van enkele tonnen was opgemerkt door Ymere, bij haar co-maker Etro (en een onderaannemer). Deze vorm van fraude (samenspanning) kwam wel uit een interne controle en Ymere heeft daarmee mogelijk de schade kunnen beperken tot deze ‘enkele’ tonnen. Al deze casussen benadrukken het belang van alertheid op frauderisico’s en adequaat risicomanagement. De grootte van de corporatie is hierbij niet van belang!

  2 min lezen
  risicomanagement
 • Call-to-action

  Bellen of mailen?
  U kunt ons natuurlijk telefonisch
  of via de mail bereiken

  of
 • Risicomanagement

  Bovenstaande casussen zijn spraakmakend en betreffen specifieke frauderisico’s. Risicomanagement is echter veel breder, het gaat er om of de corporatie haar doelstellingen op lange en korte termijn kan waarmaken en de beheersing van alle overige risico’s waar een corporatie mee te maken heeft. Maar hoe pak je dat nu aan? Hoe krijg je alle relevante risico’s in kaart en hoe zorg je ervoor dat dit gaat leven in de organisatie? Een belangrijk onderwerp met de nodige aandacht vanuit de toezichthouders. Zo is risicomanagement steevast een toetsingsonderdeel van het gezamenlijk beoordelingskader van de Aw en het WSW.

  CorporatieGids Live Kennisdag

  Op 8 april vindt het Corporatie Live Event plaats waar Hofmeier een toelichting zal geven op het onderwerp risicomanagement. Hier wordt het kader geschetst hoe je risicomanagement kan inrichten, wordt de actualiteit aangehaald zoals de aanpassing van het Three Lines of Defense Model naar het Three Lines Model en zijn wij vooral ook benieuwd naar uw mening over enkele stellingen!

  Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!