LinkedIn Corporatieplein 2022 - Hofmeier.nl
 • Wilt u direct iemand aan de lijn? Bel: 088 – 572 75 55

 • Corporatieplein 2022

  Belang en toegevoegde waarde van de controller belichten

  Als woningcorporatie wil en moet je in control zijn. Onderdeel daarvan is de onafhankelijke controlfunctie die begin dit jaar in leven werd geroepen voor de sector. Wat houdt deze rol in en welke competenties zijn ervoor nodig? 

  Wat kan je verwachten op onze stand?

  Wij vertellen over op een speelse manier prioriteiten bepalen voor de inrichting van de onafhankelijke controlfunctie (OCF). Sinds 1 januari 2022 zijn corporaties met een minimum van 5.000 eenheden verplicht een onafhankelijke controlfunctie in te voeren. Volgens de Woningwet van 2015 was de controller al verplicht bij een omvang van 2.500 eenheden. Maar hoe ziet deze rol er nou uit binnen een corporatie en welke competenties heb je nodig om deze uit te voeren?

  1 min lezen
  corporatieplein2022

  Kennis en informatie

  Naar aanleiding van het onderzoek van Van Goeden Huizen is het Controller Spel ontworpen door de HvA. Een interactief spel waarbij corporatiemedewerkers met elkaar in gesprek gaan om te kijken welke competenties en eigenschappen van belang zijn in deze functie. De onafhankelijke controlfunctie kan op allerlei manieren ingericht worden. Maar als je nu prioriteiten moet bepalen, waar kies je dan voor? Dit spel wordt gespeeld in groepen en samen komen jullie tot de meest ideale OCF.

  Kortom; Wij geven corporaties inzicht in het belang en de toegevoegde waarde van de rol van controller bij woningcorporaties.

  Meer weten? Kom langs bij onze stand (73).

  Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

  Frank Bieleman
  Frank BielemanSectorleider Woningcorporaties 06 53 10 24 28
  Godert Diepenhorst
  Godert DiepenhorstSectormanager Woningcorporaties 06 47 01 16 79
  Charissa Smit
  Charissa SmitSectormanager Woningcorporaties 06 30 40 64 64