LinkedIn Continu projectmatig werken - Hofmeier.nl
 • Wilt u direct iemand aan de lijn? Bel: 088 – 572 75 55

 • Continu projectmatig werken

  De ontwikkeling van de financiële functie is een constante geworden. Hoe krijg je het voor elkaar om adequaat op al die veranderingen in te spelen? Mijn insteek: met continu projectmatig werken. 

  2 min lezen
  Kittie Hendriks
 • Call-to-action

  Bellen of mailen?
  U kunt ons natuurlijk telefonisch
  of via de mail bereiken

  of

 • Ik houd van projectmatig werken, een werkwijze die ik heb meegenomen uit de ICT sector waar je met behulp van specifieke projectmethoden een resultaat neerzet. Het voordeel daarvan is dat je eerst de haalbaarheid en wenselijkheid onderzoekt. Vanuit die ervaring begin ik pas aan een project als ik denk dat er een goed resultaat kan worden neergezet; er zijn in organisaties al te veel plannen die halverwege de uitvoering verzanden. 

  Ik begin met luisteren: naar het team, naar andere teams en het management. Dan krijg je een lijst met wensen, kansen, frustraties en uitdagingen. De verleiding is groot meteen de best practice in te voeren. Het is zinvoller een gedeelde frustratie aan te pakken, één waarmee je snel resultaat haalt en die tijd bespaart. Liefst in de dagelijkse processen, zodat je samen minimaal 20 procent van de tijd doorlopend kunt besteden aan nieuwe projecten. 

  Het maken van een projectplan kan heel summier wanneer het aantal stakeholders beperkt is. Ik benoem de randvoorwaarden, de benodigde inzet en maak een tijdlijn om te kijken of het haalbaar is. In plaats van uitgebreide rapportages komen de te behalen tussenresultaten als bulletpoints op een groot bord, zodat voor iedereen duidelijk is waaraan we werken. 

  Het gevaar is dat het project strandt in de dagelijkse werkzaamheden. Daarom blijf ik uitleggen waarom het resultaat belangrijk is. Door in te schatten waar de competentie ontbreekt, te blijven uitdagen, het team aan te spreken en bij te staan wanneer ze vastlopen, volgt er resultaat. 

  Een goede ontspannen sfeer en het delen van het succes van de projectresultaten is onmisbaar om zo samen continu te werken aan het ontwikkelen van de financiële functie. 

  Kittie Hendriks
  Financieel manager 
  Hofmeier


  Ook interessant