LinkedIn (business)Controllers interne controle van woningcorporaties | Training
 • Financieel-  of organisatievraagstuk? Ook tijdens de coronacrisis staan onze professionals voor u klaar! Wij werken door volgens de richtlijnen van het RIVM. Meer weten? Bel voor meer informatie! 088 572 75 55

 • Dinsdag 07 september 2021 | Leiden | 13:30-17:00

  Invulling van de eerste en tweede lijns controlfunctie2234121

  Invulling van de eerste en tweede lijns controlfunctie

  De controllersfunctie bij woningcorporaties doet veel stof opwaaien. De “three lines of defense” behoren zo goed mogelijk ingevuld te worden en daar is iedere woningcorporatie met de eigen bijzonderheden mee bezig. Ook de externe toezichthouders vragen, hoe de controlfunctie is opgezet binnen uw woningcorporatie. En ondertussen gaat het werk gewoon door. Juist voor de werkzaamheden in de interne controle binnen de eerste lijn (de afdelingen zelf) en de tweede lijn (businesscontrol voor de manager en de bestuurder) hebben wij een cursus ontwikkeld.

  Programma 
  In deze cursus gaan wij in op, welke werkzaamheden van interne controle in de eerste en tweede lijn voor woningcorporaties essentieel zijn. Het gaat hierin bijvoorbeeld om het controleren van de huurprijzen na mutatie, het uitgevoerde onderhoudswerk, de projectadministratie of het uitgaande betalingsverkeer. Vervolgens bieden wij inzicht in de controlewerkprogramma’s op de meest relevante werkzaamheden en geven wij u een hanteerbaar model om deze binnen uw woningcorporatie toe te passen. Het doel is, dat de werkzaamheden op een zodanige wijze worden uitgevoerd en gerapporteerd, dat de derdelijnscontrole (de onafhankelijke controller volgens de woningwet) hier op een goede wijze gebruik van kan maken.

  Het cursusaanbod zal voor het grootste deel bestaan uit informatie over deze controlfunctie (1e en 2e lijn) en praktijkvoorbeelden door de cursusleiders. Deze zullen ook tijd inruimen voor het bespreken van de vragen die bij de cursisten leven.

  Voor wie?

  Deze cursus is bedoeld voor medewerkers van woningcorporaties die een taak hebben in het uitvoeren van werkzaamheden van interne controle (in de eerste en/of tweede lijn).

  Datum en locatie: 7 september 2021, Leiden

  Tijd: 13.30 uur – 17.00 uur

  Trainers:

  Drs. T (Teus) van der Heiden RA, senior controller
  Dhr. A. Frerichs, senior controller, QC

  Prijs:  € 300 (vrijgesteld van BTW)

   

  0 min lezen
  controllers-medewerkers-interne-controle-woningcorporaties

  Doelgroep

  Deze cursus is bedoeld voor medewerkers van woningcorporaties die een taak hebben in het uitvoeren van werkzaamheden van interne controle (in de eerste en/of tweede lijn).

  Doelstelling

  Na deze training ben je instaat de te bespreken werkzaamheden in een controlewerkprogramma om te zetten

  Deelnemers

  Maximaal 15

  Aanvangsniveau

  Hbo

  Niveau

  Hbo

  Vrijstellingenbeleid

  Niet van toepassing

  Studiebelasting

  Aanwezigheid op studiedag

  Studiemateriaal

  Een syllabus met o.a. te gebruiken modellen

  Prijs

  €300,- per persoon (vrijgesteld van BTW)