Donderdag 11 juni 2020 | Leiden | 13:30-17:00

Invulling van de eerste en tweede lijns controlfunctie

De controllersfunctie bij woningcorporaties doet veel stof opwaaien. De “three lines of defense” behoren zo goed mogelijk ingevuld te worden en daar is iedere woningcorporatie met de eigen bijzonderheden mee bezig. Ook de externe toezichthouders vragen, hoe de controlfunctie is opgezet binnen uw woningcorporatie. En ondertussen gaat het werk gewoon door. Juist voor de werkzaamheden in de interne controle binnen de eerste lijn (de afdelingen zelf) en de tweede lijn (businesscontrol voor de manager en de bestuurder) hebben wij een cursus ontwikkeld.

Programma 
In deze cursus gaan wij in op, welke werkzaamheden van interne controle in de eerste en tweede lijn voor woningcorporaties essentieel zijn. Het gaat hierin bijvoorbeeld om het controleren van de huurprijzen na mutatie, het uitgevoerde onderhoudswerk, de projectadministratie of het uitgaande betalingsverkeer. Vervolgens bieden wij inzicht in de controlewerkprogramma’s op de meest relevante werkzaamheden en geven wij u een hanteerbaar model om deze binnen uw woningcorporatie toe te passen. Het doel is, dat de werkzaamheden op een zodanige wijze worden uitgevoerd en gerapporteerd, dat de derdelijnscontrole (de onafhankelijke controller volgens de woningwet) hier op een goede wijze gebruik van kan maken.

Het cursusaanbod zal voor het grootste deel bestaan uit informatie over deze controlfunctie (1e en 2e lijn) en praktijkvoorbeelden door de cursusleiders. Deze zullen ook tijd inruimen voor het bespreken van de vragen die bij de cursisten leven.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers van woningcorporaties die een taak hebben in het uitvoeren van werkzaamheden van interne controle (in de eerste en/of tweede lijn).

Datum en locatie: 28 mei 2020, Leiden

Tijd: 13.30 uur – 17.00 uur

Trainers:

Drs. T (Teus) van der Heiden RA, senior controller
Dhr. A. Frerichs, senior controller, QC

Prijs:  € 300 (vrijgesteld van BTW)

 

0 min lezen
controllers-medewerkers-interne-controle-woningcorporaties

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers van woningcorporaties die een taak hebben in het uitvoeren van werkzaamheden van interne controle (in de eerste en/of tweede lijn).

Doelstelling

Na deze training ben je instaat de te bespreken werkzaamheden in een controlewerkprogramma om te zetten

Deelnemers

Maximaal 15

Aanvangsniveau

Hbo

Niveau

Hbo

Vrijstellingenbeleid

Niet van toepassing

Studiebelasting

Aanwezigheid op studiedag

Studiemateriaal

Een syllabus met o.a. te gebruiken modellen

Prijs

€300,- per persoon (vrijgesteld van BTW)